Amenajarea baie: stiluri de amenajare, sfaturi și imagini inedite

Baia este una dintre cele mai importante încăperi din casă unui om. De aceea, atunci când dorim să obținem o amenajare deosebită, trebuie să luăm în calcul mai multe criterii importante. Sfaturile corecte te vor ajuta să-ți decorezi baia într-un mod corect!

Amenajarea băii ținând cont de tipul locuinței

Un criteriu esențial în amenajarea băii se referă la tipul de locuință. Locuința este cea care poate oferi mai multe posibilități de amenajare, fie că vorbim despre apartament sau casă.

Idei de amenajare a băii la casă

Pentru a amenaja o baie frumoasă la casă, trebuie să știi din start care este dimensiunea băii. De fapt, băile sunt destul de mari în această situație, astfel încât să poți amenaja în funcție de propriile dorințe.

Ar fi bine că mai întâi să iei în considerare stilul general al locuinței, iar apoi să vezi care este dimensiunea de care dispui.

Amenajarea băii la apartament

De cele mai multe ori, băile din apartament au o structură fixă, impusă de planul întregii construcții, astfel încât să se lege eficient și facil la sistemul de alimentare cu apă. De cele mai multe ori, băile din apartament sunt destul de mici, iar în cazurile rare pot exista mai multe băi într-un apartament.

Cum să amenajezi baia din garsonieră

Băile din garsonieră sunt destul de mici, însă asta nu înseamnă că nu poți obține rezultate pe măsura așteptărilor tale. Poți consulta un specialist în amenajări interioare care te va ajuta să-ți amenajezi baia în funcție de tendințe, dar și de părerea ta proprie.

Sfaturi de amenajare a băii având in vedere spațiul dedicat

Poate părea destul de simplu la prima vedere să amenajezi baia în funcție de spațiul dedicat, însă nu este întotdeauna așa. De aceea, atât în cazul caselor, cât și în cazul apartamentelor, trebuie să fii atent la câteva detalii care fac diferența!

Amenajarea băii de serviciu

Băile de serviciu sunt destul de des întâlnite în ultima vreme și sunt făcute din dorința de a avea un plus de intimitate și spațiu. De cele mai multe ori, băile de serviciu sunt foarte mici. Acestea conțin în general doar corpurile sanitare importante, cum ar fi: chiuvetă și vasul de WC. Foarte rar vei găsi o cabină de dus sau o cadă în baia de serviciu.

Amenajarea băii sub scara interioară

Baia aflată sub scară interioară ajută la economisirea spațiului. Această poate fi amenajată la fel de frumos că oricare altă baie, de aceea este esențial să îi acorzi atenția cuvenită. Toaletele, cazile de baie, acestea nu necesită înălțimi mari pentru a funcționa, ceea ce este excelent.

Amenajarea băii la mansardă

Dacă vrei să beneficiezi de relaxare totală și să te bucuri de o baie mică dar perfectă pentru tine, optează pentru strictul necesar. Adaugă o cadă sau o cabină de duș, lavoarul și vasul de toaletă. De asemenea, aliniază piesele de mobilier de-a lungul camerei, astfel încât să se creeze senzația de spațiu mărit.

Amenajarea unei băi într-un spațiu open-space

Baia care se află într-un spațiu deschis necesită o atenție deosebită. Iar dacă întâmpini dificultăți în legătură cu amenajarea camerei situate în acest loc, nu ezită să iei legătura cu o echipă profesionistă în domeniu.

Idei de amenajare a baii tinand cont de dimensiunea disponibila

Un element important de luat în considerare atunci când ești pe cale să amenajezi baia este cu siguranță dimensiunea. Dimensiunea este cea care influențează alegerea pieselor de mobilier, precum și alte detalii.

Amenajarea unei băi mici

Băile mici reprezintă o adevărată provocare, deoarece acestea trebuie să fie funcționale, dar și să aibă totodată un design plăcut, realizat în funcție de preferințele proprii.

Amenajarea unei băi medii

Băile medii pot fi amenajate mult mai ușor decât băile mici, deoarece spațiul îți permite să faci alegeri mult mai inspirate decât crezi! Mizează pe elemente care măresc vizual spațiul.

Amenajarea unei băi mari

În cazul băilor mari, lucrurile sunt foarte simple, deoarece un spațiu generos îți oferă posibilitatea de a alege tot ceea ce îți dorești, fără să fii limitat într-un fel sau altul. Totuși, încearcă să nu aglomerezi baia, deoarece s-ar putea să obții un efect nedorit.

Amenajarea băii având în vedere forma

Forma băii poate influența alegerea pieselor principale, precum și a altor elemente de decor. De aceea, înainte de a face lista de cumpărături, fii cu mare băgare de seama la forma pe care o are baia ta.

Baia pătrată

Dacă ai o baie pătrată, poți opta pentru un stil clasic. Această este alegerea cea mai inspirată deoarece te va ajută să obții un efect deosebit!

Baia dreptunghiulară

Nici baia dreptunghiulară nu este greu de amenajat, însă la fel ca oricare altă baie, această necesită o atenție mare. Optează pentru un stil modern!

Baia lungă și îngustă

Optează pentru o amenajare cu detalii minimaliste și bazează-te pe detaliile mici care fac diferența, precum: plante verzi, un mic tablou. De asemenea, poți cere sfatul unui specialist în acest domeniu!

Imagini și sfaturi de amenajare a băii în funcție de stiluri

De-a lungul vremii au apărut diverse stiluri în ceea ce privește amenajarea și decorarea unei băi. Până la urmă nu este vorba doar despre confort, ci și despre punerea în evidență a propriilor gusturi!

Amenajarea unei băi moderne

Baia modernă este aleasă în general de tinerii care își doresc să se bucure de mult confort și de un aspect inedit. Poți alege un design minimalist, corpuri sanitare din marmură sau elemente metalice.

Amenajarea unei băi în stil clasic

Un stil clasic înseamnă eleganță, funcționalitate și elemente de decor care chiar dacă nu atrag atenția în mod deosebit, arată destul de bine încât să întregească întreaga atmosfera, așa cum e firesc. Mizează pe oglinzi mari și pe un mobilier atent lucrat!

Amenajarea băii rustice

O baie rustică îți va influența starea de spirit și te va determina să te simți mult mai bine! Optează pentru elemente rustice, precum: un suport din lemn sau un mobilier din piele naturală.

Amenajarea băii vintage

Baia în stilul vintage este foarte apreciată datorită frumuseții pe care o oferă, precum și pentru atmosfera magică, de poveste. Poți achiziționa un mobilier din lemn cu aspect învechit, o oglindă foarte mare sau un tapet cu motive florale.

Baie cu detalii minimaliste

Baia minimalistă este destul de des întâlnită și în zilele noastre, mai ales la cei care doresc un spațiu funcțional, fără prea multe decorațiuni. În general este vorba despre culorile neutre, mobilier simple și spațiu luminos.

Baie în stil feng-shui

Dacă îți dorești  o baie în stil feng-shui și îți dorești să beneficiezi de o energie pozitivă în fiecare zi, poți lua legătura cu o echipa specializată în domeniu care să te ajute să obții rezultate deosebite.

Amenajarea băii retro

Perioada retro are influență chiar și în zilele noastre, de aceea multe persoane aleg o baie retro. Optează pentru mobilier din lemn și pereți plini de detalii.

Baie în stil romantic

O baie amenajată în stil romantic înseamnă o baie confortabilă, luxoasă și corpuri sanitare fabricate din ceramic de calitate sau de un mobilier din lemn!

Amenajarea unei băi de lux

Băile luxoase se găsesc în special la persoanele care au un stil de viață din aceeași categorie. Aceste băi sunt elegante, rafinate și foarte scumpe!

Recomandări de amenajare a băii având în vedere utilitățile/obiectele sanitare

Vezi care sunt cele mai importante recomandări!

Baie cu cabină de duș

Baia cu cabina de duș este perfectă pentru cei care nu au timp de pierdut și care preferă un design minimalist sau modern.

Baie cu duș italian

Baia cu duș italian este excelentă pentru toți cei care doresc să se bucure de intimitate și de o atmosfera de vis, indiferent de zi!

Amenajarea unei băi cu jacuzzi

Dacă îți place pui confortul pe primul loc și ai nevoie de de puțină relaxare în fiecare zi, optează pentru un jacuzzi! Acesta va schimba atmosfera în totalitate!

Amenajarea băii cu cadă pe colț

Cada pe colț este foarte populară deoarece optimizează spațiul, oferind totodată un design de modernitate, deoarece are un aspect elegant.

Amenajarea băii cu lavoar pe blat

Lavoarul pe blat este perfect pentru cei care doresc o amenajare modernă!

Amenajarea băii cu vas de toaleta suspendat

Vasul de toaletă suspendat conferă un design plăcut și modern întregii încăperi, de aceea această variantă este din ce în ce mai populară.

Amenajarea băii cu bideu

Bideul este esențial pentru o igienă corespunzătoare, precum și pentru întregirea designului dorit.

Sfaturi utile pentru alegerea culorilor potrivite în baie

Alege culorile în funcție de stilul pe care îl preferi, precum și de dimensiunea spațiuluii disponibil. Alege varianta de amenajare preferată!

Amenajarea băii în alb sau negru

Băile în alb sau negru aparțin de obicei stilului modern, clasic.

Recomandări de amenajare a baii în nuanțe deschise (culori calde și neutre)

Culorile calde sunt potrivite stilului romantic, retro sau vintage, dar și băilor de diverse dimensiuni.

Amenajarea baii cu nuanțe puternice

Nuanțele puternice sunt potrivite pentru băile spațioase!

Amenajarea băii avand in vedere finisajele acesteia

Amenajarea baii se poate realiza în funcție de finisaje. Dacă pornești de la acest aspect, poți alege imediat decorul pe care ți-l dorești!

Cum să amenajezi baia cu faianta și gresie?

Atât faianța, cât și gresia reprezintă cele mai des întâlnite alegeri în rândul oamenilor, acestea fiind caracteristice stilului clasic, modern sau minimalist.

Amenajarea băii cu travertin

Travertinul reprezintă o piatră naturală care are un aspect plăcut. Dacă vrei o baie luxoasă, armonioasă și un aspect natural totodată, mizează pe o baie cu travertin.

Sfaturi de amenajare a băii cu mozaic

Dacă îți dorești să amenajezi baia cu mozaic, optează pentru nuanțe deschise pentru a obține efectul de spațiu mărit.

Amenajarea băii cu piatră naturală

Piatra naturală este specifică stilului modern deoarece această creează impresia unei băi luxoase! Marmura este indicată și apreciată de cei care doresc să obțină un decor elegant.

Recomandări de amenajare a băii cu parchet

Baia cu parchet reprezintă o metodă nouă, însă este des abordată deoarece prezintă un design inedit.

Amenajarea băii cu tapet

Cei care preferă un design retro sau vintage pot opta pentru o baie cu tapet!

Descoperă cum să faci alegeri inspirate privind corpurile de iluminat din baie

Este esențial să te bucuri de lumina naturală, însă dacă vrei să beneficiezi de o zona ambientală, mizează pe corpuri de iluminat deosebite.

Cum amenajezi o baie fără geam?

Baia fără geam are nevoie de mai multe corpuri de iluminat în nuanțe calde!


Alegerea accesoriilor pentru baie: tips&tricks utile de amenajare

Accesoriile sunt ideale pentru obținerea unui design chic, deosebit! Plante, lumânări, suport pentru săpun, coșul de rufe, toate acestea pot arăta minunat!

Mobilierul din baie: cum îl alegi?

Mobilierul de baie se alege în funcție de utilități, apoi în funcție de preferințele proprii.  Dacă dorești să obții un decor excelent, bazează-te pe sfaturile specialiștilor în domeniu!

Cum alegi lavoarul din baie?

Acesta trebuie să fie spațios, în funcție de dimensiunile băii tale. Alege lavoarul în funcție de stilul de amenajare ales!

Sfaturi pentru alegerea căzii din baie

Sunt mai multe tipuri de cazi, de aceea decizia este complicată. Alege o cadă rotundă dacă vrei să obții un stil romantic sau o cadă pătrată dacă preferi stilul modern.

Idei privind alegerea unei cabine de duș potrivite

Cabina de duș este perfectă pentru cei care preferă stilul modern sau minimalist! Mizează pe o cabină de duș suficient de spațioasă încât să te relaxezi pe îndelete!

Idei utile pentru alegerea oglinzii in baie

Oglinda este un detaliu extrem de important în baie, care nu ar trebui să lipsească. Alege o oglindă ovală dacă dorești să obții un stil romantic sau o oglindă pătrată dacă vrei un stil clasic.

De ce sa alegi o echipa dedicată de specialisti?

Este indicat să alegi o echipă de specialiști atât pentru economisirea timpului, cât și pentru rezultate peste măsură așteptărilor tale. Specialiștii vor înțelege imediat care este stilul pe care îl preferi și te vor ajuta să-ți pui toate dorințele în aplicare! Mai mult de atât, în felul acesta eviți să faci greșeli de stil!