Idei de culori in living: GHID util pentru combinatii de culori deosebite în living


Culoarea reprezintă un aspect foarte important atunci când discutăm despre amenajarea livingului, de aceea trebuie să fim atenți în momentul în care facem această alegere. Dacă dorești să afli mai multe detalii cu privire la amenajarea livingului, consulta acest ghid util care îți va fi de folos. Fă cea mai potrivită alegere și beneficiază de un rezultat minunat!


Culori pentru living: cum sa le alegi

O culoare aleasă cu grijă îți va oferi senzația de armonie și pace. Tocmai de aceea, este esențial să afli cum te poate influență o cromatică potrivită. Livingul este locul în care petreci timp de calitate alături de toți cei dragi ție și unde primești invitații în vizită, așa că, acesta trebuie să te caracterizeze și să te pună în  valoare. Este necesar un echilibru estetic care să se potrivească nu numai cu tipul de încăpere, ci și cu stilul de amenajare și personalitatea proprie. Optează pentru propriile preferințe însă nu uită de micile trucuri care fac diferența!


Livingul în nuanțe pastelate

Indiferent care ar fi stilul de amenajare pe care l-ai ales, culorile calde pot fi integrate cu ușurință în decorarea unui living. Pastelurile scot în evidență celelalte elemente și fac interiorul primitor. Pentru a obține un rezultat armonios, ține cont de amenajarea livingului și apoi alege cu atenție nuanță dorită. Nuanțele deschise: baby blue, roz,  fac încăperea să pară mult mai primitoare și mai mare, însă nu este o regulă strictă. De asemenea, albul pune în valoare elementele arhitecturale!


Livingul in culori calde

Culorile calde oferă un aer plăcut și armonios livingului, punând în valoare atât piesele de mobilier, cât și textilele. Acestea sunt recomandate în cazul în care îți dorești să obții un interior primitor și cald, atât pentru ține cât și pentru cei care te vor vizită de-a lungul timpului. Nuanțele calde, cum ar fi galbenul, conferă elegantă și simplitate, living-ul fiind o încăpere care are nevoie de un design plăcut, fără să obosească ochii.


Livingul in culori reci

Atunci când mizezi pe culori reci în amenajare, ar fi indicat să adaugi câteva culori calde pentru un rezultat plăcut. Culorile îndrăznețe oferă o imagine modernă și sofisticată, însă dacă dorești să eviți dramatismul, combină culorile cu o atenție deosebite și nu uită de micile detalii care fac diferența.

Un galben aprins se potrivește perfect cu o nuanță intensă de verde sau albastru. Această combinație completează stilul modern și luxos, iar folosite împreună, creează contraste inedite și dinamice!


Livingul in culori puternice

Culorile puternice sunt perfecte pentru toți cei care doresc să obțină un peisaj îndrăzneț, luxos și modern. Poți realiza un astfel de decor dacă te îndrepți spre nuanțele de roșu, portocaliu sau turcoaz. Adaugă piese de mobilier și accesorii într-o nuanță închisă, iar rezultatul va fi unul uimitor. În plus, să nu uităm faptul că livingul reprezintă atracția oricărei case, de aceea trebuie să fie luat în serios decorarea acestuia. Pentru un rezultat îndrăzneț dar relaxant totodată, mizează pe detalii în culori neutre, cum ar fi: bej, crem sau gri.


Alegerea culorilor în funcție de dimensiunile livingului

Dimensiunea este foarte importantă atunci când vine vorba despre alegerea culorilor livingului, de aceea trebuie să iei în calcul fiecare detaliu în parte. Pentru a obține un rezultat deosebit, este necesar să iei în calcul dimensiunea livingului atunci când alegi culoarea pereților sau a pieselor de mobilier. Fiecare detaliu contează, indiferent dacă discutăm despre elementele arhitecturale, finisaje, lambriuri sau simple obiecte de mobilier.


Culori recomandate pentru un living de dimensiuni reduse

Multe persoane se gândesc foarte mult în momentul în care doresc să amenajeze camera de zi, tocmai din cauza dimensiunii foarte mici a camerei. Pentru un living de dimensiuni reduse este recomandat să optezi pentru culori deschise, luminoase, cum ar fi: crem, alb, bej, roz. Dacă îți dorești un living cu personalitate, optează pentru verde sau galben aprins, acestea fiind culori țări care creează o atmosferă de poveste. Alege nuanțele de violet în cazul în care ai de gând să obții o amenajare ideală pentru clipe de relaxare și nu numai.


Culori recomandate pentru un living mare

Un living mare reprezintă un avantaj uriaș în procesul de amenajare, deoarece îți permite o diversitate de posibilități interesante, atât din punct de vedere al paletei cromatice, cât și legat de mobilier și decorarea propriu-zisă. Aici poți opta pentru culori îndrăznețe sau închise, mai ales dacă lumina naturală nu lipsește. În cazul living-urilor de dimensiuni foarte mari, nuanțele visinii, zmeurii și intense oferă o atmosferă călduroasă, fără să limiteze spațiul sau să îți ofere senzația de aglomerare. Pentru un decor romantic poți alege nuanțele pământii, iar pentru pardoseală poți alege un parchet închis la culoare.


Descoperă cele mai frumoase combinatii de culori pentru living

Există o mulțime de combinații de culori îndrăznețe și interesante din care poți alege, în funcție de propriile preferințe sau de tendințe. Poți realiza diverse contraste sau poți miza pe o atmosfera elegantă și romantică. Mizează pe cele mai frumoase culori pentru living!


Living amenajat in combinatii de culori pastelate

Livingul amenajat în culorile pastelate este un living primitor și elegant. Nuanțele pastelate scot în evidență elementele de decor. Pentru un ambient plăcut poți opta pentru culori pastelate, în nuanțe calde sau reci, în funcție de propriile preferințe. Aceste nuanțe pus în valoare elementele arhitecturale și influențează în mod pozitiv întregul ambient, însă este indicat să optezi și pentru alte culori, indiferent dacă te folosești de mobilier sau de textile.


Living amenajat in combinatii de albastru

Atunci când mizezi pe combinații de albastru în living, este bine să alegi o culoare caldă în combinație cu nuanță aleasă de albastru. Amenajarea care conține combinații de albastru scoate în evidență celelalte elemente de decor și conferă un aer modern, sofisticat chiar. Așadar, dacă îți dorești să obții acest rezultat deosebit, alege nuanțe reci și tari de albastru, însă nu evita combinațiile care creează armonie.


Livingul în combinatii de albastru cu roz

Pentru un aer elegant și dramatic, optează pentru o combinație formată din albastru și roz. Acesta combinație conferă un peisaj îndrăzneț, interesant și visător totodată. Poți realiza contraste cu ajutorul pieselor de mobilier sau a țesăturilor, în funcție de preferințe și posibilități. Această combinație animă design-ul într-un mod plăcut și creează o atmosferă personală, diferită. Dacă livingul tău are o dimensiune mică, optează pentru un roz pal, iar dacă livingul este de dimensiuni mari, poți alege un albastru-indigo.


Livingul amenajat în nuanțe de portocaliu sau galben

Portocaliul reprezintă o culoare complementară care are o forță deosebită de a fi un accent bun. Fie că alegi portocaliu muștar sau ocru, rezultatul va fi unul pe măsură așteptărilor tale. Culorile țări sunt potrivite în amenajare atunci când livingul este de dimensiuni mari. Dacă ai un living mic și îți dorești să mizezi pe nuanțele de portocaliu sau galben, completează schemă cromatică utilizând nuanțe neutre pentru piesele de mobilier.


Living în combinatii de galben și violet

Nuanțele îndrăznețe creează o imagine modernă și sofiticata împreună, însă acestea trebuie să fie cât mai departe de nuanțele primare. Dacă vrei să obții un decor romantic și plin de vibrație, fii cu mare băgare de seama în momentul în care optezi pentru nuanțele potrivite. Un galben luminos se potrivește minunat cu nuanțele mai reci. Utilizează un violet pentru pereți și galben pentru piesele de mobilier. Această combinație deosebită completează un decor elegant și luxos, iar folosite împreună, oferă un peisaj dinamic și plăcut.


Living în nuanțe de mov

Nuanțele de mov sunt niște nuanțe îndrăznețe, ideale pentru a realiza o imagine elegantă, sofisticată și plăcută totodată. Dacă vrei să obții un decor plin de vibrație, combină cu atenție nuanțele de mov și optează pentru o completare puternică, prin decorațiuni sau diverse accesorii din jur. În felul acesta vei obține un stil pretențios și deosebit, precum și contraste dinamice.


Amenajarea livingului cu negru și alb

Negrul semnifică o culoare extrem de curajoasă în amenajarea livingului, de aceea este o opțiune destul de rar întâlnită. Dacă ai un living cu ferestre mari, poți opta pentru pereți negrii. Camera trebuie să fie destul de luminoasă, astfel încât să obții un spațiu fără să ofere senzația de disconfort. Un living amenajat în culorile negru și alb conferă o perspectiva elegantă și modernă, cu un look inedit. În plus, acest duo cromatic este pretențios și diferit, însă destul de greu de întreținut.


Amenajarea livingului în nuanțe neutre de gri cu alb

Culorile neutre energizează încăperea și oferă o senzație plăcută pentru toți cei din jur. Dacă dorești să obții un efect elegant și modern, alege cu atenție nuanță. Nuanțele neutre vor face livingul să pară mult mai spațios, însă asta nu înseamnă că aceste nuanțe sunt singurele opțiuni pentru livingurile de dimensiuni reduse. Într-o camera spațioasă, albul influențează în mod pozitiv aspectul și accentuează elementele de decor.


Living amenajat in combinatii de culori puternice de roșu și alte culori

Pentru un aer elegant, modern și ieșit din tipare, optează pentru culori puternice, cum ar fi: roșu, albastru sau galben. Aceste culori sunt potrivite pentru toți cei care doresc să obțină un rezultat picant, deosebit și original. De asemenea, să nu uităm faptul că livingul este încăperea care se bucură cel mai mult de atenția tuturor celor din jur, fiind atracția principala a unei case.


Recomandări de culori pentru livingul Feng-Shui

Culorile din încăpere pot influență atât energia, cât și starea de spirit a celor care sunt în preajmă. Acestea te pot liniști sau te pot face mai agitat. Tocmai de aceea, este recomandat să alegi nuanța potrivită pentru living în funcție de activitățile pe care le desfășori acolo. Amenajarea livingului nu este o sarcina atât de ușoară precum pare la prima vedere, iar potrivit regulilor Feng-Shui, toate detaliile trebuie alese cu grijă. Evita să încarci încăperea și optează pentru nuanțe bogate, revigorante. Mizează pe portocaliu sau maro dacă livingul se află în centrul casei tale. Aceste nuanțe simbolizează prosperitatea!


Sfaturi privind alegerea culorii potrivite pentru mobilierul din living

Din momentul în care ai ales ce ambianța vrei să oferi living-ului tău, începe selectarea mobilierului potrivit. Dacă lumina din living este naturală, specialiștii recomandă să optezi pentru tonuri luminoase și culori pământii, cu accente de albastru sau chiar verde smarald. Dacă mizezi pe un mobilier în nuanțe neutre, poți adăuga o nuanță de culoare cu ajutorul unor accesorii care să întregească întregul spațiu. Dacă îți dorești să obții un decor minimalist, alege un mobilier în nuanțe naturale pentru un aer vintage, romantic.


Ai în vedere combinațiile de culori ale pereților

Dacă pereții din living prezintă nuanțe de accent, ar fi bine să optezi pentru un mobilier într-o nuanță deschisă, cum ar fi: bej, maro deschis, crem sau chiar alb. În schimb, dacă pereții sunt foarte deschiși la culoare, alege un mobilier din lemn masiv. Mobilă neagră se potrivește de minune pentru un living care are pereții în culori deschise.


Ține cont de stilul camerei

Mobilierul ales de tine este cel care îți pune în valoare personalitatea, precum și propriile preferințe. De aceea, livingul trebuie să aibă o legătură strânsă cu restul locuinței, indiferent dacă este open space sau nu.  Dacă îți dorești să obții un stil de amenajare vintage, optează pentru o mobilă deschisă la culoare, în nuanțe de gri cu modele chic, moderne.


Analizează nivelul de luminozitate al livingului

Știm cu toții că luminozitatea este cea care poate fi influențată de nuanțele alese pentru pereții din living. Așadar, pentru a obține o amenajare deosebită și plăcută, este musai să ții cont de detaliile care fac diferența. Lumina naturală este cea care influențează percepția asupra spațiului. Dacă livingul tău este destul de luminos, poți miza pe un mobilier în nuanțe închise.


Propuneri de culori pentru canapeaua din living

Atunci când ești în căutarea mobilierului pentru living, canapeaua semnifică cea mai importantă alegere. Așadar, nu te grăbi și încearcă să acorzi o atenție deosebită acestui aspect pentru a obține un rezultat impecabil. Dacă dorești să obții un aspect elegant și luxos, mizează pe o canapea tapițată cu piele sau simplă și colorată, potrivită stilului de amenajare selectat. Specialiștii ne recomandă să alegem canapele care se potrivesc cu nuanțele pereților pentru un aspect minunat al întregii încăperi.


Culori și combinații de culori pentru parchetul din living

Înainte de a te hotărâ cu privire la pardoseală, trebuie să ții cont de spațiul în care această va fi instalată. Parchetul în nuanțe deschise la culoare este ideal pentru a oferi o lărgire a spațiului. Cel din lemn închis la culoare oferă o notă de eleganță living-ului.


Livingul cu parchet închis la culoare

Parchetul închis la culoare este ideal pentru obținerea unei amenajări elegante și chic, potrivindu-se de minune cu mobilierul din lemn.


Livingul cu parchet deschis la culoare

Parchetul deschis la culoare creează o atmosferă spațioasă și primitoare. Podelele deschise precum crem, bej sau gri vor lumina întreaga încăpere.

Pentru mai multe detalii despre montarea și alegerea parchetului potrivit, consulta ghidul care te va ajută să iei o decizie potrivită.


Alegerea culorilor pentru draperii

Draperiile sunt cele care completează spațiul livingului. Iar dacă dorești ca acestea să aibă o legătură strânsă cu întregul design, fii cu mare băgare de seama la nuanțele selectate pentru mobilă și pereți. Specialiștii recomandă culori deschise pentru un aer mai personal. Dacă ai un living mare și vrei un design modern, optează pentru culori închise.


Sfaturi privind alegerea nuantei potrivite a covorului din living

Dacă vrei să alegi un covor care să se potrivească de minune cu design-ul livingului tău, ia în calcul dimensiunea spațiului liber. Asortează covorul cu elementele decorative și evita covoarele imprimate cu diverse desene, în cazul în care obiectele din jur sunt foarte colorate. În felul acesta riști să încarci spațiul.


Cum integrezi decoratiunile în living?

Livingul este locul în care petreci timp de calitate împreună cu familia, de aceea este necesar să alegi decorațiuni deosebite. Mizează pe elemente în stil vintage dacă dorești să obții un stil clasic dau pe elemente moderne, dacă vrei un stil minimalist.


Elemente decorative în nuanțe de turcoaz

Turcoazul este o nuanță intensă, deosebită și vie, care face orice încăpere să te transpună într-o lume diferită. Această culoare proaspătă este ideală pentru cei care doresc un living ieșit din tipare!


Cum sa integrezi nuanță de acvamarin în living?

Această nuanță luminoasă și vie este ideală pentru un living în care tot ceea ce îți dorești este să te simți bine! Achiziționează lămpi decorative pentru un plus de originalitate.


Nuanțe de indigo în living

Această culoare veche este exotică și ideală pentru design-ul modern. Alege decorațiuni în nuanțe de indigo pentru un ambient diferit, unic. Pernele decorative în nuanțe de indigo vor atrage toată atenția!


De ce este indicat sa apelezi la o echipa de specialisti?

Dacă ți-ai propus să obții rezultate deosebite în legătură cu amenajarea livingului, cel mai indicat ar fi să apelezi la o echipă de specialiști în acest domeniu. Optează pentru servicii complete de amenajări și bucură-te de un decor de vis! De asemenea, ai ocazia de a economisi mult mai mult timp, ceea ce este ideal!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *